Arsenal zegeviert in Engelse bekerfinale

Arsenal heeft het teleurstellend verlopen voetbalseizoen zaterdag afgesloten met een hoofdprijs. Door een 1-0 overwinning op Southampton werd voor de tweede keer op rij de FA-Cup gewonnen. Arsenal dankt de zege in het uitverkochte Millennium-stadion van Cardiff aan een treffer van Robert Pires. De Fransman trof na goed voorbereidend werk van Dennis Bergkamp in de 38ste minuut doel.

De opgeluchte trainer Arsène Wenger van Arsenal blies na afloop de loftrompet. ,,Dit is een geweldige prestatie. Mijn ploeg stond onder enorme druk, maar heeft niet gefaald.'' Arsenal was de betere ploeg. Henry en Bergkamp misten goede mogelijkheden.

In Spanje heeft koploper Deportivo la Coruña zaterdag op eigen veld een nederlaag geleden tegen Valencia: 2-1. De ploeg van aanvaller Makaay zakte daardoor naar de derde plaats. Real Sociedad profiteerde tegen Recreativo Huelva (1-0). Real Madrid maakte eveneens geen fout. De sterrenformatie won met 5-1 van Malaga en staat nu tweede met een punt achterstand op Sociedad. Deportivo staat op drie punten.

Met nog een speelronde te gaan in Schotland heeft Glasgow Rangers rivaal Celtic weer achterhaald op de ranglijst. De Rangers wonnen met 2-0 bij Hearts, mede dankzij een uitblinkende Ronald de Boer. Celtic won woensdag al met 6-2 van Dundee. Beide topclubs hebben 94 punten uit 37 duels, met hetzelfde doelsaldo.

AS Monaco heeft zaterdag de Franse voetbalbeker gewonnen. De formatie van trainer en voormalig international Didier Deschamps won in het Stade de France in Parijs de finale tegen Sochaux met overmacht: 4-1.