Amsterdam in finale hockey

De hockeyers van Amsterdam hebben gisteren de finale bereikt van de play offs in de hoofdklasse. De ploeg versloeg dit weekeinde twee keer HGC, gisteren gebeurde dit overigens pas in de verlenging die noodzakelijk was omdat in de play offs niet gelijk kan worden gespeeld.

De andere finalist is de winnaar van de beslissingswedstrijd tussen Oranje Zwart en Bloemendaal die woensdag in Eindhoven wordt gespeeld. Bloemendaal had zaterdag met 1-0 van Oranje Zwart gewonnen, gisteren werd het in Eindhoven 2-0 voor Oranje Zwart.

Amsterdam, dat in de competitie als eerste eindigde, was zaterdag in Wassenaar veel te sterk voor HGC. De 3-1 winst voor de Amsterdammers was een magere afspiegeling van het krachtsverschil in deze wedstrijd.

Gisteren had Amsterdam het thuis veel minder gemakkelijk. Na de reguliere speeltijd van zeventig minuten was het nog gelijk (2-2), een stand die recht deed aan het spel van de twee ploegen. Bij HGC was Bram Lomans na lange tijd weer succesvol met zijn strafcorner: hij scoorde twee keer.

Amsterdam moest het voor de doelpunten vooral hebben van de Engelsman David Mathews. Zaterdag scoorde hij drie keer uit een strafcorner, gisteren zorgde hij na vijf minuten in de verlenging met zijn golden goal voor het einde van de wedstrijd: zijn vierde strafcorner in de wedstrijd was raak.