Volleyballers loten `zware' poule bij EK in Duitsland

De nationale volleybalploeg heeft is bij het Europese kampioenschap in een zware groep ingedeeld. Tijdens het toernooi, dat in 5 tot en met 14 september in Duitsland wordt gehouden, ontmoeten de volleyballers in groep 1 titelverdediger Servië & Montenegro, winnaar van de WorldLeague Rusland, Polen, Griekenland en Bulgarije. In de andere groep zijn Italië, Tsjechië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Slowakije ingedeeld. De Nederlandse bondscoach reageerde ontevreden op de indeling. Volgens hem is ,,het duidelijk te zien dat het thuisland Duitsland behoorlijk wat invloed heeft gehad op de loting. De andere poule ziet er beduidend evenwichtiger uit. Met de favorieten Rusland en Joegoslavië in de groep wordt het voor ons bijna onmogelijk de volgende ronde te halen. Dat is jammer''.