Moord op moeder niet onverwacht

De politie is vorige week gewaarschuwd voor de bedreiging die een 19-jarige Hagenaar vormde voor zijn moeder. Afgelopen dinsdag werd de 43-jarige vrouw in Den Haag om het leven gebracht. De zoon heeft inmiddels bekend zijn moeder te hebben gedood. Een therapeut van het Haagse psychomedisch centrum Parnassia, waar de zoon werd behandeld, waarschuwde ruim een week geleden de politie voor het grote risico dat hij vormde voor zijn moeder. De politie vond het stoffelijk overschot van de vrouw, Astrid Vogelaar, dinsdag in een woning aan het Monnikendamplein in Den Haag. Na een klopjacht van enkele uren kon de zoon worden aangehouden. Hij stond al ruim een maand gesignaleerd in het landelijk opsporingssyteem van de politie. Zijn moeder had in april aangifte gedaan van de bedreigingen. Inspanningen om hem op te sporen hadden geen succes.