Gerard Presencer

De Engelse trompettist Gerard Presencer (1972) speelde met jazz- en rockmuzikanten als Herbie Hancock, Sting, Chick Corea, Kula Shaker en US3.

Het is dus niet zo'n grote verrassing dat hij op Chasing Reality, de derde cd op zijn eigen naam, een soort kruising speelt die past in de traditie van de jazzrock.

Met als voorbeeld de bands die Miles Davis in de jaren '70 had, vooral door het aandeel van Geoffrey Keezer op Fender Rhodes en Moog Synthesizer, en de repeterende rock-figuren van drummer Chris Dagley.

Dat de band toch een typische eigen kleur heeft is te danken aan de vibrafoon van Joe Locke en het feit dat Presencer op trompet een ander, lichter geluid heeft dan de grote meester. Dat de stukken op deze cd geen titels hebben is waarschijnlijk te danken aan het feit dat Presencer deze muziek in opdracht schreef. Een suite bestaande uit zes delen, zoiets vroeg nooit iemand aan Miles Davis.

Gerard Presencer: Chasing Reality (ACT 9422, Distr. Culture)