Audio Bullys

Het jonge Londense dansduo Audio Bullys speelde zich onder de aandacht met het hitje `We Don't Care', dat niet alleen in de titel terugverwees naar die mooie dagen van de punk. De losse, brutale zang deed de gedachten ook al uitgaan naar bands als The Clash en The Specials. De ritmes waren dan wel weer lekker hedendaags en elektronisch. Het resultaat wordt wel `hooligan house' genoemd, maar is dat iets waar we een heel album lang op zitten te wachten? Het levert in ieder geval een redelijk fris geluid op, dat ook nog eens leunt op typisch Britse invloeden. Dat is winst, maar de uitvoering is net wat te bot en te oppervlakkig om veel langer te blijven hangen dan de speelduur van de plaat. Dan heeft een act als The Streets met vergelijkbare uitgangspunten, en een soortgelijk accent, meer te bieden.

Audio Bullys: Ego War (Source, distr. Virgin)