Website informeert kunstenaars

Kunstenaars en kunststudenten uit alle disciplines kunnen voor informatie voortaan terecht op één internetsite: www.beroepkunstenaar.nl. De website, een samenwerkingsproject van kunstvakonderwijs (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en kunstenaarspraktijk (Kunstenaars, Cultuur en Ondernemerschap) is deze week door demissionair staatssecretaris Van Leeuwen van Cultuur in Amsterdam gelanceerd. De informatie is verdeeld over rubrieken als de kunstwereld, ondernemen, inkomen en belastingen, subsidie en sponsoring, recht en contracten. Voor acht disciplines, muziek, theater, dans, beeldende kunst, vormgeving, film en televisie, letteren en architectuur, is specifieke informatie opgenomen. De site bevat duizenden links. De inhoud is tot stand gekomen in samenwerking met andere kunsthogescholen, kenniscentra, beroepsorganisaties en vakbonden.