Den Haag bouwt stadion voor ADO

ADO Den Haag zal vanaf het seizoen 2005/2006 in een nieuw stadion op de locatie Forepark gaan voetballen. Een ruime meerderheid van de Haagse gemeenteraad stemde vannacht in met het plan om voor een bedrag van 33,5 miljoen euro de nieuwe sporttempel aan de rand van de stad te laten verrijzen. De voetbalclub zal het stadion voor een bedrag van 150.000 euro per jaar van de gemeente gaan huren. Bedrijven in het Forepark willen rechtszaak beginnen om de komst van het bouwwerk tegen te houden.

De clubleiding van de koploper van de eerste divisie sprak na de stemming van de raad van ,,een historisch besluit''. Volgens directeur Robert Langenbach zijn de sportieve ambities van ADO Den Haag in het huidige onderkomen in het Zuiderpark niet meer te realiseren. De club, die vanavond tegen Veendam het kampioenschap van de eerste divisie kan veroveren, wil een stabiele eredivisieclub worden. ADO Den Haag degradeerde in 1992 naar de eerste divisie en speelde de afgelopen elf jaar slechts een rol in de marge van het betaalde voetbal.

Het nieuw te bouwen stadion zal plaats gaan bieden aan vijftienduizend toeschouwers. Volgens Ruurd de Boer, voorzitter van de raad van commissarissen van ADO Den Haag, zal er veel aandacht worden besteed aan de veiligheid van de spelers en het publiek. ,,Ik ben ervan overtuigd dat als we het nieuwe stadion gaan betreden de verkeerde elementen rond de club buiten de deur blijven'', sprak De Boer.