Democraten voorkomen stemming Texas

51 Democratische afgevaardigden van het Texaanse Huis van Afgevaardigden zijn er gisteren in geslaagd de Republikeinse meerderheid ervan te weerhouden een maatregel aangaande de herverdeling van kiesdistricten in stemming te brengen. De Democraten hadden zich begin deze week massaal teruggetrokken even over de staatsgrens in Oklahoma, net buiten het bereik van de Texaanse justitie. De Democraten wisten op die manier stemming over de omstreden maatregel te saboteren. Volgens de 51 afgevaardigden was dat de enige manier om te voorkomen dat de Republikeinen in Washington zich via een volgens hen ,,illegale maatregel'' tot zeven nieuwe zetels wisten toe te eigenen. Het Texaanse Huis, dat 140 dagen per twee jaar bijeenkomt, brengt voorlopig geen nieuwe Huis-initiatieven meer in stemming.