Bianca K. niet opnieuw door PBC onderzocht

Het hoger beroep in de zaak tegen crècheleidster Bianca K., die wordt verdacht van twaalf pogingen om zes baby's te laten stikken, is gisteren aangehouden tot 23 september. Omdat het rapport van het Pieter Baan Centrum (PBC) over haar psychische gesteldheid dan te oud is, moet er nieuw onderzoek worden gedaan. Op verzoek van K. vindt dat niet plaats door het PBC. Het hof zal anderen de opdracht geven K. te onderzoeken. Advocaat-generaal I. van Asperen de Boer maakte gisteren bekend dat zij de statistici Elffers en Zwinderman niet zal oproepen te getuigen in de zaak tegen K. Elffers en Zwinderman onderzochten hoe groot de kans is dat K. toevallig twaalf keer in de buurt was toen baby's in ernstige ademnood raakten. Volgens de advocaat-generaal zijn de rapporten van de statistici ,,voldoende duidelijk''. De rapporten zijn vooralsnog niet openbaar. Bianca K. werd in 2001 vrijgesproken door de rechtbank.