Weer WK-licentie circuit TT Assen

Het TT Circuit Assen heeft de WK-licentie teruggekregen van de internationale motorsportbond (FIM). Voorzitter Jos Vaessen meldde dit gisteren op een persconferentie voor de WK 200 Mijlsrace die zondag 25 mei wordt gehouden. Claude Danis, de veiligheidsfunctionaris van de FIM, bezocht het Drentse circuit op 22 april en stelde vast dat de aanpassingen hebben geholpen. De TT-organisatie verbeterde de veiligheid van de coureurs en toeschouwers onder meer door de hekken te verhogen en de controle bij de toegang te verscherpen. Voortaan mogen de bezoekers geen drankjes in glas of blik meebrengen en ook geen alcohol. Frisdranken in plastic of karton mogen wel. De verbouwing heeft 700.000 euro gekost. Het ministerie van VWS droeg een kwart van dat bedrag bij. Het circuit krijgt nog eens 5,5 miljoen euro subsidiegeld van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voor de verdere aanpassingsplannen voor de komende drie jaren.