Voorkeur Muziek

Andreas Scholl

De Duitse countertenor Andreas Scholl treedt in het Amsterdamse Concertgebouw op in de serie Grote solisten met aria's van Händel uit de opera's Serse, Giulio Cesare en Rodelinda. Verder zingt Scholl `Folksongs', een arrangement van zijn beroemde voorganger Alfred Deller. Het Combattimento Consort Amsterdam begeleidt o.l.v. Jan Willem de Vriend en speelt ook nog twee Concerti grossi van Händel en de suite uit The Fairy Queen van Purcell.

Andreas Scholl 17 mei 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345.

Un ballo in maschera

Opera Zuid gaat op tournee met Verdi's Un ballo in maschera, over de moord op de Zweedse koning Gustav III tijdens een gemaskerd bal in de Opera van Stockholm in 1792. Regisseur Mike Ashman komt in deze opera over een licht overspelige liefdesaffaire, waarzegster en complot van edellieden, met een hedendaagse enscenering . De tenor Harrie van der Plas zingt de rol van Gustav. Het Brabants Orkest wordt gedirigeerd door Laurent Wagner.

Un ballo in maschera door Opera Zuid: tournee van 17 mei t/m 14 juni. Inl 043 3210166.

Joe Jackson Band

Bijna een kwart eeuw na hun new wave-klassieker Look Sharp! herenigt Joe Jackson zijn oude band met gitarist Gary Sanford, bassist Graham Maby en drummer David Houghton. ,,Guitars are through in 1982'' beweerde Jackson indertijd, maar daar komt hij nu van terug met het album Volume 4 dat de draad oppikt van de scherp gesneden popsongs van toen.

Maar ook dierbare oudjes als Sundat papers zullen bij de reünie-tournee aan bod komen.

21 mei Vredenburg, Utrecht, 23 mei Oosterpoort, Groningen, 24 mei Paradiso, Amsterdam.