Spelers AZ willen niet inleveren

De voetballers van AZ weigeren dertig procent van hun salaris in te leveren als lapmiddel om het voortbestaan van de Alkmaarse eredivisieclub te garanderen. ,,Leuk geprobeerd, maar we zijn natuurlijk niet gek'', reageerde aanvoerder Fortes Rodrigues namens de selectie. Net als sommige ploeggenoten voelde de verdediger zaterdag al nattigheid na het thuisduel tegen Willem II. Toen kregen alle spelers een enveloppe van de elftalleider met de vraag om dinsdagavond naar de bestuurskamer te komen. Daar werd hun gevraagd een deel van het salaris in te leveren. Voorzitter en geldschieter Dirk Scheringa stopte de afgelopen vijf jaar naar eigen zeggen 45 miljoen euro in de noodlijdende club en wil niet meer alleen voor de tekorten van de club opdraaien. Hij wil de sponsors 500.000 euro extra laten betalen en de gemeente Alkmaar voor een nog onbekend overbruggingskrediet laten zorgen.