Oerolfestival

Vrijdag 13 juni opent op Terschelling het jaarlijkse theaterfestival Oerol. Het Franse gezelschap Groupe Zur brengt een `Landschapsvoorstelling'. De kaartverkoop begint op woensdag 11 juni. Er zijn 85.000 kaarten beschikbaar voor 35 verschillende voorstellingen. Het festival, dat tot en met zondag 22 juni duurt, heeft als thema Een Bewogen Horizon. Evenals in het voorgaande jaar krijgt het repertoiretoneel op locatie veel aandacht. De Appel brengt Woyzecks Kraamtranen, Inez Sauer komt met een bewerking van Nescio's Titaantjes en Els Inc. brengt Heijermans' Ora et Labora. Voorts zijn aanwezig Sjoerd Wagenaar met StrakStuk, Beppie Blankert met Odyssee, Hendrick Jan de Stuntman met Boem is HO! en Ben Benaouisse uit België toont de installatie Invasif. Voor het eerst is er ook opera op Oerol te zien. Van Buffo Operamakers en De Kift.