Dertiende man in terroristenzaak

Politie en justitie hebben gisteren een dertiende verdachte aangehouden die te maken heeft met het strafproces dat momenteel dient tegen twaalf vermeende terroristen. Dat bleek donderdag tijdens een getuigenverhoor in dit proces voor de rechtbank in Rotterdam. De man wordt verdacht van deelname aan dezelfde criminele organisatie als waarvan de andere twaalf moslimmannnen worden verdacht, beaamt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). Hij is woensdag na zijn getuigenverhoor in dit proces aangehouden. Het OM verdenkt de mannen van het rekruteren, voorbereiden en ondersteunen van strijders voor de jihad, volgens justitie de oorlog tegen de vijanden van de islam. Van enkelen denkt justitie dat ze zelf zijn opgeleid tot strijder. De man, T., wordt al langere tijd verdacht. Aanklager Valente kondigde een paar weken geleden aan dat als T. in de rechtbank zou verschijnen, hij zou worden opgepakt.