Gelderland levert 11,3 miljoen euro in voor Gelredome

De provincie Gelderland gaat er niet meer van uit dat zij de lening van 11,3 miljoen euro aan stadion Gelredome in Arnhem nog ooit terugkrijgt. Volgens Gedeputeerde Staten zou het stadion failliet gaan als de provincie dat geld zou opeisen, zo schrijft het college aan de Provinciale Staten. Aan de achtergestelde lening zijn zoveel voorwaarden verbonden dat volgens het dagelijks bestuur ,,in praktische zin gesproken zou moeten worden over een subsidie die onder condities is verleend.'' Bij een faillissement van het stadion zou de provincie het geld zeker niet terug krijgen. Vijf jaar geleden stuurden de Provinciale Staten het college bijna naar huis om diezelfde lening, maar dat verzekerde destijds dat de provincie het geld terug zou krijgen. Volgende maand beslist de gemeente Arnhem over de aankoop van het stadion.