EO organiseert eigen `homostand'

De Evangelische Omroep presenteert op de EO-Jongerendag 2003 een eigen stand over christenen en homoseksualiteit. De omroep heeft dit besloten, omdat vorig jaar heftige discussie ontstond rondom een kraam van ContrariO, de werkgroep voor homo's en lesbiennes in de Vrijgemaakte Gereformeerde Kerk. In tegenstelling tot de EO, accepteert ContrariO seksuele relaties tussen homoseksuelen. De EO-achterban verweet de omroep dit soort relaties goed te keuren, aangezien ContrariO was uitgenodigd. De EO heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken. ,,Wij wilden een einde maken aan de zwijgcultuur en het homovijandig klimaat dat in delen van christelijk Nederland heerst doorbreken'', verdedigt directeur Ad de Boer. Door de voorlichting over homoseksualiteit dit jaar zelf te organiseren, hoopt de EO discussies zoals die van vorig jaar te voorkomen.