Een mooie tijd om te beginnen

De branchorganisatie voor werving, search en selectie (OAWS) - ook wel bekend als headhunters - heeft sinds een paar weken een nieuwe voorzitter, Paul Nobelen (44). Hij zal zestig wervings- en selectiebureaus gaan vertegenwoordigen die lid zijn van de OAWS en voor de organisatie toetreden tot het algemeen bestuur van VNO/NCW, als de leden daarvan in juni hun fiat geven. Hij begint aan de functie, die gemiddeld een dag per week in beslag neemt, op een moment dat de economie stagneert. ,,Ik vind het een heel mooi moment om aan de slag te gaan. We krijgen steeds meer leden, omdat er juist nu behoefte is aan onderscheid, vooral op kwalitatief vlak.'' Nobelen, die ook gastinterviewer is voor Management Scope en lid van de Raad van Advies van de Hay Group Nederland, wil graag dat de kwaliteit van de dienstverlening van de bureaus verder toeneemt, mede door de invoering van het keurmerk later dit jaar.

Personalia@nrc.nl