CAO-conflict bij Opera duurt voort

De directie van het Amsterdamse Muziektheater zegt erop te vertrouwen dat er op korte termijn een oplossing wordt gevonden voor het CAO-conflict met de vakbonden. Nieuw overleg daarover is echter nog niet in zicht. De bonden dreigen met acties, die vertraging opleveren voor de repetities aan de opera Euryanthe, die 28 mei in première gaat. Het conflict gaat over de besteding van overheidsgelden die bedoeld zijn voor het wegwerken van achterstanden. De bonden willen die zonder onderscheids des persoons structureel uitkeren. Het Muziektheater zegt te streven naar modernisering van de arbeidsvoorwaarden, het gericht opsporen van achterstanden en een structurele oplossing daarvan op maat. Los daarvan is het personeel een loonsverhoging van 2,7 procent aangeboden.