Uitstel amateurduel uit vrees supportersrellen

De KNVB heeft de amateurvoetbalwedstrijd Huizen-Harkemase Boys van vanavond uitgesteld. Na overleg met de gemeente Huizen en de politie vond de voetbalbond het te gevaarlijk het duel te laten doorgaan. Afgelopen zaterdag liep het duel van Harkemase Boys met Quick Boys uit de hand door supportersgeweld.

De fans van Quick Boys dreigden vandaag naar Huizen te komen om opnieuw de confrontatie met de aanhang van Harkemase Boys te zoeken. Ook zijn spelers van Harkemase Boys bedreigd. De Friese club wilde van de gemeente Huizen de garantie dat het daar vanavond veilig zou zijn. Voorzitter M. de Haan van Harkemase Boys las op de internetsite van zijn club dreigementen van supporters van Quick Boys. ,,Het chatforum op onze site is al uit de lucht gehaald. Wat daar werd geschreven is verschrikkelijk. Voor ons hoeft het niet meer.''

Huizen, Quick Boys en Harkemase Boys strijden in een nacompetitie om het amateurkampioenschap van zaterdagclubs. Huizen werd zaterdag in Wezep afdelingskampioen nadat Spakenburg in een beslissingsduel werd verslagen. Ook daar gingen supporters met elkaar op de vuist.