Messteker raakt drie mensen

Na een uren durende klopjacht heeft de politie van Apeldoorn gisteravond een man aangehouden die in Apeldoorn en Beekbergen vijf mensen had aangevallen met een mes. Het eerste slachtoffer, een elfjarige jongen, is met zeer ernstig letsel in een ziekenhuis opgenomen. Twee zestienjarige meisjes raakten lichtgewond. Een 37-jarige vrouw en een meisje van negen werden bedreigd.

De politie kreeg om half zes 'smiddags een melding dat een elfjarige jongen was neergestoken door ,,een bijzonder verwarde man, die zich per fiets verplaatste''.

Tot even voor zeven uur kwamen er nog drie meldingen binnen van steekincidenten. De politie begon een grote zoekactie, daarbij gesteund door 45 leden van de mobiele eenheid. Van de fietser met het mes werd een signalement verspreid: een ongeveer 35-jarige blanke man met kort blond krullend haar.

Volgens getuigen zocht de fietser mensen niet bewust op, maar stak hij ,,lukraak om zich heen'', aldus de politie. Over het motief van de man is nog niets bekend. Aan het begin van de avond arresteerde de politie een man die aan het signalement voldeed, maar hij bleek niets met de misdrijven te maken te hebben. Pas aan het einde van de avond kon de politie de dader oppakken. De klopjacht werd bemoeilijkt doordat de man per fiets was. Een politiewagen zat hem aanvankelijk op de hielen, maar werd gehinderd door verkeerspaaltjes.

De verdachte is vanochtend verhoord. De politie ondervraagt getuigen en houdt buurtonderzoeken op de vier locaties waar de aanvaller actief was.