Voetbalfans van amateurclubs met elkaar op de vuist

Voetbalsupporters van amateurclubs zijn zaterdag in Harkema en Wezep met elkaar op de vuist gegaan. In Harkema, waar Harkemase Boys de eerste wedstrijd in de nacompetitie om het landskampioenschap in het zaterdagvoetbal tegen Quick Boys uit Katwijk speelde, vielen daarbij acht gewonden die ter plaatse konden worden behandeld. Tijdens de wedstrijd had een deel van de uitgelaten Katwijkse fans zich al misdragen door onder meer enkele keren het veld op te stormen en met bierflesjes te gooien. Quick Boys won met 3-1. Quick Boys kampt al jaren met een harde kern van tientallen fans die voor overlast zorgen. In Wezep, waar Huizen en Spakenburg een beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal speelden, moesten agenten en stewards na het eindsignaal de vechtende supporters van beide clubs uit elkaar halen. Hier vielen bij de stevige vechtpartijen geen slachtoffers. Net als in Harkema werden ook in Wezep door de politie geen raddraaiers aangehouden. Huizen won van Spakenburg met 2-1 en is daardoor kampioen.