Titelprolongatie voor Juventus na gelijkspel Inter

Juventus is zaterdag voor de 27ste keer in de clubhistorie voetbalkampioen van Italië geworden. De `Oude Dame' had voor de titelprolongatie genoeg aan een 2-2 gelijkspel tegen middenmoter Perugia. Trezeguet en Di Vaio waren de doelpuntenmakers voor de thuisploeg uit Turijn. Trainer Lippi van Juventus gaf een paar basisspelers rust, in verband met de thuiswedstrijd van komende woensdag in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

Juventus profiteerde van het puntenverlies van nummer twee Internazionale, dat op eigen veld met 1-1 gelijkspeelde tegen Parma. Nummer drie AC Milan verloor met 1-0 bij Brescia en heeft nog maar een punt voorsprong op Lazio, dat met 2-0 zegevierde bij Bologna. De beste drie clubs uit de Serie A plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League. Dit seizoen telt Italië drie halve-finalisten in het Europese hoofdtoernooi. Juventus moet woensdag een 2-1 achterstand goedmaken tegen Real. Morgen strijden de stadgenoten Inter en Milan om de andere finaleplaats.

In de Engelse competitie kroonde de Nederlandse spits Van Nistelrooy zich tot topscorer van het seizoen. De aanvaller van Manchester United, dat vorige week al kampioen werd, maakte gisteren bij Everton zijn 25ste competitietreffer. Hij zorgde voor het winnende doelpunt uit een strafschop. Van Nistelrooy wist het clubrecord van Denis Law niet te breken en bleef op 44 goals steken, inclusief binnen- en buitenlandse bekerduels.

Chelsea verzekerde zich op de laatste speeldag ten koste van Liverpool van de vierde plaats en verdiende daarmee een startbewijs voor de voorronde van de Champions League. In Londen won de thuisploeg het onderlinge duel met 2-1. De Finse verdediger Hyypia, oud-speler van Willem II, opende de score voor Liverpool. De Franse verdediger Desailly zorgde voor de gelijkmaker. De Deense aanvaller Grønkjaer, oud-speler van Ajax, maakte de winnende treffer voor Chelsea. Manchester United, Arsenal en Newcastle United waren al zeker van plaatsing voor de Champions League. West Ham United van trainer en oud-speler Trevor Brooking degradeerde na tien jaar uit de Premier League.

In de Spaanse competitie leed Real Madrid opnieuw puntenverlies. Na de 5-1 thuisnederlaag tegen Mallorca volgde zaterdag een 0-0 gelijkspel bij Recreativo Huelva. Real is niet langer koploper in de Primera Division. De leidende positie wordt nu gedeeld door Deportivo en Real Sociedad.

Deportivo won gisteren met 2-0 bij Malaga. De Nederlandse topscorer Makaay kwam dit keer niet tot scoren. Sociedad, met de Nederlander Westerveld in het doel, behaalde een 3-1 zege op Mallorca.