Programma voor volgende seizoen NDT bekend

Het Nederlands Dans Theater brengt komend seizoen tien nieuwe balletten, onder meer van de aan het gezelschap verbonden choreografen Jirí Kylián, Hans van Manen, Paul Lightfoot en Sol Léon. De Zweed Mats Ek maakt voor NDT III een avondvullend ballet dat in oktober op het Holland Dance Festival in première gaat. Naast Sabine Kupferberg en Egon Matsen dansen hierin Eks echtgenote en muze Ana Laguna, zijn virtuoze broer Niklas Ek en vaste sterdanser Ivan Auzely. Ook opmerkelijk is het Holland Festival programma 2004 dat Hans van Manen combineert met het jonge duo Lightfoot/Léon. Verrassende nieuwkomers zijn André Gingras en Emio Greco & PC. Van het laatste duo danst NDT I Double Points: 2. Het 25-jarig jubileum van jongerengroep NDT II wordt gevierd met werken van drie koppels, allen voormalige NDTII-dansers, die nu internationaal aan de weg timmeren als choreograaf.