Jongen in Arnhem neergestoken

Een 17-jarige jongen uit Westervoort is zaterdagavond in het Arnhemse Spijkerkwartier neergestoken na een vechtpartij. De jongen is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.

Een 21-jarige Arnhemmer heeft zich gisteren bij de politie gemeld als dader. Hij gaf zichzelf aan nadat hij op Teletekst had gelezen dat de jongen in levensgevaar verkeerde. Daarvan was hij geschrokken, zo verklaarde hij. Dader en slachtoffer zouden elkaar kennen.

De politie kreeg zaterdagavond een melding van de vechtpartij in de binnenstad en ging ter plaatse kijken. De 17-jarige jongen lag bloedend in een steegje. Een passant bood hem eerste hulp. De politie is een buurt- en sporenonderzoek begonnen. Tot nu toe zijn er zes getuigen gevonden.

De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend. De politie moet de Arnhemmer die zichzelf heeft aangegeven nog verhoren. Het Spijkerkwartier in Arnhem, waar de vechtpartij plaatsvond, staat slecht bekend wegens drugshandel en prostitutie. Wat het slachtoffer daar deed, is onbekend. Volgens de politie zou hij er vaker gezien zijn.