The Postal Service

De naam The Postal Service verwijst naar de manier waarop Jimmy Tamborello en Benjamin Gibbard deze plaat in elkaar gezet hebben. Tamborello maakt de elektronische basistracks en stuurde die op naar Gibbard, die er zang en, af en toe, wat andere instrumenten aan toevoegde. Je zou willen dat de pakketjes eens verkeerd bezorgd waren, want de bijdragen van Gibbard geven lang niet altijd reden tot vreugde. Wat Tamborello thuis verrichtte ligt ongeveer in de lijn van zijn veelgeprezen Dntel-project, zij het dat de jaren-tachtig-synthesizerpop hier iets hoger op het invloedenlijstje stond. Maar Gibbard bederft een boel pret met zijn melige, zeikerige zang, alsof hij bezig is met een demo voor zijn indierockbandje Death Cab For Cutie. De misplaatste ironie van zijn Fa-fa-fa-fa-koortje in Recycled Air verwijst de potentiële pracht van Tamborello's melodieën zo naar de vuilnisbak. De toenadering tussen avontuurlijke elektronica en frisse popliedjes is een mooi ding, maar dat uitgangspunt wordt hier ondanks Tamborello's creatieve inspanningen lang niet overtuigend uitgewerkt.

The Postal Service: Give Up (Sub Pop SPCD 595) distr. Konkurrent