Brain Donor

Sinds zijn laatste `gewone' cd Interpreter uit 1996 houdt de excentrieke Julian Cope (ex-Teardrop Explodes) zich afzijdig van de reguliere popwereld. Hij schreef boeken over Krautrock en prehistorische steencirkels en bestiert de fascinerende website www.headheritage.co.uk waarop hij zijn buitenissige rock-universum ontsluiert. Naast meditatieve zweefmuziek brengt hij cd's uit van zijn powertrio Brain Donor, een hommage aan de psychedelische garagerock van Cope-favorieten als de 13th Floor Elevators. Na de compromisloze herrie van het debuutalbum Love, Peace & Fuck laat de studiohelft van het dubbelalbum Too Freud To Rock'n'Roll, Too Jung To Die het trio (Cope plus gitarist Doggen en drummer Kevlar uit Spiritualized) van een iets toegankelijker kant horen, in Funkadelic-achtige freakouts en Motörhead waardige garagerock. Een concertregistratie uit de Londense Queen Elizabeth Hall bevat een verpletterende cover van Van Halens `Atomic punk'. Snoeihard en verzengend, zoals hardrock ooit bedoeld was.

Brain Donor: Too Freud To Rock'n'Roll, Too Jung To Die (Brain Donor Records/distr. Bertus)