Wedstrijd (3)

Achter het podium staan een heleboel andere hondjes die meedoen met de missverkiezing. En allemaal zijn ze naar de kapper geweest. Hun vachten glanzen en overal hebben ze prachtige krullen. Henriette schrikt nogal als ze ziet dat zij niet het enige mooie hondje is. ,,Weet jij hoe het precies gaat?' vraagt ze aan een roze poedeltje. Het poedeltje blijft voor zich uitkijken.

Ze geeft geen antwoord. Dan draait ze haar kopje iets naar Henriette. ,,Zeker een beginneling?' zegt ze met een deftige stem. ,,Die strikjes in je vacht waren vorig jaar ook al in de mode!'

,,Het is mijn lievelingskleur', zegt Henriette. ,,En hij past mooi bij mijn vacht!'

,,Het is anders niet bepaald origineel', zegt het poedeltje. ,,Roze strikjes in je vacht dat kan iedereen, ik heb de krullen in mijn vacht zelf roze geverfd!'

,,Is het eng op het podium?' vraagt Henriette. ,,Voor een beginneling als jij wel', zegt het poedeltje. ,,Ik doe al jaren mee en weet precies hoe het moet.”

,,Hoe dan?' vraagt Henriette.

`Eerst is er de test van vaste kunstjes', zegt het poedeltje. ,,Je weet wel, commando's als: zit!- lig!- draai - dood!' ,,Dood?' vraagt Henriette verschrikt. ,,Wat is dat voor raar commando?' ,,Je gaat gewoon op je rug liggen met je pootjes in de lucht!' zegt het poedeltje. ,,Er is niks aan!'

,,En daarna?' vraagt Henriette.

,,Dan heb je de vrije figuren!' zegt het poedeltje. ,,Je mag dan helemaal zelf weten wat je doet!'

,,Hoe heet je eigenlijk?' vraagt Henriette.

,,Chantal Kimberly', zegt het poedeltje. ,,Maar zeg maar Kim, en hoe heet jij?'

,,Henriette', zegt Henriette. ,,Wat ga jij doen met de vrije figuren?'

,,Ik doe de hoelahoep!' zegt Kim. ,,Linksom en rechtsom!'

,,Wat is dat?' vraagt Henriette.

,,Ik doe een hoepel om mijn middel', zegt Kim. ,,En dan ga ik heel hard met mijn heupen draaien, zodat de hoepel niet naar beneden valt!'

`Ik heb helemaal geen vrij figuur!' zegt Henriette. ,,Wat moet ik nou bedenken?'

,,Je hebt vast wel iets waar je extra goed in bent', zegt Kim. ,,Onzichtbaar lopen', zegt Henriette.,,Ik kan lopen zonder dat iemand het ziet.'

,,Hoe kan dat nou?' zegt Kim. ,,Je loopt wel, of je loopt niet!'

,,Door mijn extra lange vacht zie je mijn pootjes niet als ik loop', zegt Henriette. ,,Als ik langzaam vooruit ga is het net alsof ik zweef!'

,,Ik vind het niet echt een kunstje', zegt Kim. ,,Maar goed als je niets anders kan moet je het maar proberen!'

,,En na de vrije figuren?'vraagt Henriette. ,,Wat komt er dan?' ,,Dan komt het onderdeel schoonheid en orginaliteit', zegt Kim. ,,Dan komt het erop aan hoe mooi je bent, maar ook op wat je aanhebt!'

,,Kan iedereen even stil zijn?' vraagt een meneer. ,,Over vijf minuten gaat de wedstrijd beginnen, als de grote bel gaat kunnen jullie het podium op!' ,,Succes', fluistert Henriette. ,,Jij ook', zegt Kim.

(wordt vervolgd)

Meer over Rintje op www.rintje.nl

    • Sieb Postuma