Vrouw doodt man op terras

Op een terras in het overdekte winkelcentrum Westermarkt in Tilburg is gistermiddag een 51-jarige man uit die stad doodgeschoten. De politie heeft de verdachte, de 40-jarige eigenares van lunchroom Panaché, aangehouden.

De politie kreeg rond kwart over drie een melding van een vechtpartij op het terrasje van de lunchroom. De ruzie ontaardde in een schietpartij. De 51-jarige man is volgens omstanders ,,vier tot vijf keer'' geraakt. Toen de politie arriveerde, was hij overleden. De eigenares van de lunchroom had zich inmiddels telefonisch bij de politie gemeld. Ze heeft een bekentenis afgelegd. De politie denkt dat alleen het slachtoffer en de dader bij de ruzie waren betrokken.

Volgens W. van Kerckhoven, woordvoerder van de winkeliersvereniging, stond de 40-jarige vrouw goed bekend. ,,Ze verzorgde afgelopen woensdagavond nog de catering van een feestje dat we vierden.'' Dat partijtje werd volgens Van Kerckhoven gegeven nadat de winkeliersvereniging, de brandweer, de politie, de Kamer van Koophandel en de gemeente Tilburg een convenant hadden getekend om het winkelcentrum veiliger te maken.