Oppositieleider Curaçao vrij

Anthony Godett, de leider van de grootste oppositiepartij op Curaçao Frente Obrero, hoefde vandaag de verkiezingen voor een nieuw eilandsbestuur niet vanuit de gevangenis mee te maken. Drie rechters van het Antilliaanse Hof van Justitie hebben zijn gevangenhouding gisteren voorwaardelijk geschorst. Godett werd begin april aangehouden op verdenking van oplichting en het aannemen van smeergeld. Het hof heeft wel een aantal voorwaarden aan zijn vrijlating verbonden. Zo mag Godett in het openbaar geen uitspraken doen over de inhoud van zijn strafzaak. Ook is hem verboden contact te hebben met medeverdachten. De vrijlating van de oppositieleider zal waarschijnlijk gunstig zijn voor Frente Obrero, ook al blijven de verdenkingen tegen hem bestaan. Volgens een recente opiniepeiling zweeft 35 procent van de kiezers op Curaçao. In totaal doen acht partijen mee aan de verkiezingen.