N d n8

Bn trg in A*dam, jetlag. Hoe sT? Ng Its BelEfd? Hope so. Schrf, ajb!

Ben terug in Amsterdam, heb een jetlag. Hoe is het? Hebben jullie nog iets beleefd? Schrijf me alsjeblieft.

Ik was in Amerika. Als je van de ene kant van de wereld naar de andere kant vliegt – waar de klok opeens zes uur voorloopt – raakt je lichaam een beetje van slag, dan heb je een jetlag. Ik loop de hele dag te gapen en vergeet van alles.

Vorige week vroeg ik jullie om avonturen, zoals dit, van Nora Tuinholt:

'k Hd s 1 katj,

hy lp vr 1 ladj

N d n8

HLO zy mn kat

H vloog n bad

Ygnluk d 5er

Maja da rymT niks 'p

Ik had een katje

Hij liep op een latje

In de nacht

Hallo zei mijn kat

Hij vloog in bad

Eigenlijk in de vijver,

Maar ja, daar rijmt niks op

Els Kok uit Amsterdam heeft met haar vriendinnen een eigen SMS-systeem bedacht. Daarbij schrijft ze voor de e een 3 (want die lijkt op de hoofdletter E, maar dan omgekeerd). De 4 gebruikt ze soms als A, want de 4 lijkt een beetje op een A. Ze stuurde mij als voorbeeld een smsje dat ze naar haar vriendin stuurde:

SMS-tl

Yo Pr!sc4

4lLs Go0d

met m1j w3l

Nw dU Ju BeZt p SEKOlAh

& K SpLeEk @ MsN

D!KK3 KuzeL$ a.k.a

Els Kok

SMS-taal

Yo Priscilla

Alles goed?

Met mij wel.

Nou, doe je best op school

En ik spreek je op MSN [het Internet]

Dikke kus van Els, ook bekend als

Els Kok

Els is niet de enige die haar eigen systeem bedacht heeft. Ook reclamecampagnes maken gebruik van een soort sms-taal. In Nederland maakte KitKat gebruik van SMS-taal.

Zie jij ook wel eens SMS-taal op straat?

Berichten voor Ine naar cs@nrc.nl of naar NRC Handelsblad, Kinderpagina, Postbus 3372, 1001 AD Amsterdam