Hamas-activist geliquideerd

Israël heeft gisteren in het noorden van de Gazastrook een activist van de moslim-extremistische organisatie Hamas met een raketaanval vanuit een helikopter geliquideerd. Premier Sharon liet weten de aanval persoonlijk te hebben goedgekeurd. Eveneens in de Gazastrook blies een Palestijn zich in zijn auto op nadat hij ermee een Israëlische tank had geramd. Er vielen verder geen slachtoffers bij deze aanslag. Hamas zwoer meteen wraak voor de liquidatie. De Amerikaanse regering liet weten dat er ,,geen excuus'' is voor Palestijns geweld tegen Israël. Maar de woordvoerder herhaalde tegelijk het Amerikaanse verzet tegen de Israëlische liquidatiepolitiek, die ,,de inspanningen vrede te bereiken ondermijnen''. Morgen arriveert de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell in het gebied om een internationaal stappenplan naar vrede ten uitvoer te helpen leggen.