Garantstelling van gemeente voor FC Twente

Het college van B en W van Enschede is bereid om voor 4,5 miljoen euro garant te staan voor een lening aan FC Twente. Andere partijen staan garant voor 1,5 miljoen euro. Met de lening van in totaal zes miljoen euro wil FC Twente een belastingschuld en begrotingstekorten wegwerken. Aanvankelijk vroeg FC Twente van de gemeente een lening of garantstelling van 10 miljoen euro, om ook het Arke-stadion te kunnen kopen. Het stadion blijft in het aangepaste reddingsplan in handen van een groep van negen bedrijven. Belangrijke voorwaarde die de gemeente aan de garantstelling verbindt, is dat FC Twente binnen zes maanden geld probeert aan te trekken door het uitschrijven van een obligatielening. Ook wordt een door de gemeente benoemde commissaris overwogen. FC Twente heeft een schuld van 12 miljoen euro. Maandag neemt de gemeenteraad een beslissing over het reddingsplan.