Brand verwoest café Breda

Eetcafé De Drie Gezusters, op de Grote Markt in Breda, is gisteravond door een uitslaande brand in de as gelegd. Bij de vuurzee vielen geen gewonden. De schade loopt in de miljoenen. De brandweer slaagde erin de panden ernaast te sparen. Ze liepen veel waterschade op.

De brand in het historische centrum van Breda begon om half negen bij de open haard op de benedenverdieping van het monumentale pand. Ze werd ontdekt door een brandweerman en een brandveiligheidsspecialist, die in het horecabedrijf zaten te eten. Ze sloegen alarm en begonnen met de ontruiming.

In De Drie Gezusters – de zaak ging op 27 februari van dit jaar open – zaten ongeveer vijftig mensen. Zestig brandweerlieden uit Breda en Oosterhout konden de verwoesting niet meer voorkomen.

Uit voorzorg werden tijdens de brand 25 omliggende gebouwen ontruimd, waaronder een aantal restaurants, winkels en woningen. De mensen die aanwezig waren in de ontruimde panden kregen onderdak in Hotel Brabant aan de rand van de stad.

Het nablussen duurde tot vanochtend. Een sloopbedrijf heeft vanmorgen vroeg uit veiligheidsoverwegingen de voorpui van De Drie Gezusters neergehaald.