Apotheek van Concrete wint Designprijs

Gisteravond zijn in Amsterdam voor het eerst de Nederlandse Designprijzen uitgereikt. Uit zestien categorieën koos de jury de inrichting van de De Lairesse Apotheek in Amsterdam van Concrete Architectural Associates als beste Verkoopomgeving. De huisstijl voor TPG Post van Studio Dumbar was het beste Corporate Design. In de categorie Illustratief Design won Raoul Deleo met zijn getekende covers voor het maandblad Rails. In de rubriek Openbare Ruimte won de Doesburgse IJsselkade, ontworpen door OKRA. De Nederlandse designprijzen gaan volgens de organisatie BNO minder over cultuur dan de Designprijs Rotterdam. ,,Bij ons gaat het meer om kunst van de straat'', aldus een woordvoerder. De nominaties voor de Rotterdamse prijs zijn te zien in museum Boijmans. De Nederlandse designprijzen zijn te zien in Pakhuis Amsterdam in Amsterdam.