ADO-fans zonder kaartje naar duel

De supporters van voetbalclub ADO Den Haag hebben gisteravond besloten de kaarten voor het kampioensduel tegen Go Ahead Eagles terug te sturen en massaal zonder geldig toegangsbewijs naar Deventer te gaan. De fans zijn woedend op de gemeente Deventer die zondag 386 ADO-aanhangers wil toelaten in het stadion voor de wedstrijd van Go Ahead tegen ADO Den Haag, terwijl ruim achthonderd supporters van de Haagse club van plan zijn om het kampioensfeest te vieren. Het bestuur, de directie en management van ADO Den Haag gaan niet naar Deventer en volgen de wedstrijd in eigen stadion, maakte de club vandaag bekend.

I. Simoncini, voorzitter van de supportersvereniging van ADO, toont alle begrip voor de supporters. ,,Na elf jaar worden we eindelijk kampioen en gaan we naar de eredivisie'', aldus Simoncini. In het radioprogramma Langs de Lijn achtte Simoncini gisteren de kans groot dat supporters het stadion op onregelmentaire wijze proberen binnen te komen.

De supportersvereniging van ADO Den Haag poogde alleen de harde kern te belonen met geldige toegangsbewijzen. Zelfs dan waren er nog te weinig kaarten. Daarop werd besloten geen gebruik te maken van de beschikbare kaartjes. De supportersvereniging van ADO Den Haag roept fans niet op om massaal af te reizen naar Deventer. `Maar mochten jullie het toch doen', schrijft de supportersvereniging op haar website, `neem je legitimatiebewijs mee en kleed je niet als Den Haag supporter. Laat je niet provoceren door zowel Haagse als politie uit Deventer en zorg ervoor dat je niet aan wordt gehouden en laat zien dat je ook echt voor je club komt.'

De directie van ADO Den Haag zit in haar maag met de situatie. Om te voorkomen dat supporters zonder kaartje toch naar Deventer gaan, liet de club eerder al weten dat de kampioenswedstrijd rechtstreeks wordt uitgezonden via een videoscherm in het eigen stadion. Supporters krijgen gratis toegang.