Voorkeur Muziek

Ian Bostridge

De wereldberoemde Engelse tenor Ian Bostridge en de Rotterdamse hoornist Martin van de Merwe zijn bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest de solisten in de Serenade voor tenor, hoorn en strijkers van Benjamin Britten. Antonio Pappano, de chef-dirigent van het Londense operahuis Covent Garden, dirigeert dit geheel Engelse concert met verder muziek van de componisten William Walton (Ouverture Scapino) en Edward Elgar (Enigma variaties).

14 mei 20u15 DeSingel Antwerpen; 15, 16 mei 20u15 De Doelen Rotterdam. Res 010-2171717

Christian Zacharias

De Duitse pianist en dirigent Christian Zacharias, bij het Nederlands Kamerorkest bezig aan een drie jaar durende cyclus met alle 27 pianoconcerten van Mozart, speelt de pianoconcerten nrs 24 KV 491 en 27 KV 595 van Mozart. Verder klinken onder zijn leiding balletmuziek uit de opera Idomeneo en de aria Per questo bella mano. Solisten zijn de bas Bas Ramselaar en de contrabassiste Annette Zahn.

Ned. Kamerorkest: 10 mei 20u15; 11 mei 14u15. Concertgebouw Amsterdam. 020-6718345. 13 mei 20u15 De Doelen Rotterdam. 010-2171717

Hot Hot Heat

Terwijl The Strokes zich in de studio ophouden, is de jacht op het predikaat `nieuwe rocksensatie' geopend.

Ze noemen zichzelf een `uncool punk band', maar in de categorie Strokes-met-orgeltje komt de Canadese viermansgroep Hot Hot Heat in aanmerking voor het ontketenen van een nieuwe rockrevolutie.

Niet in het minst om de ijzersterke nummers van hun debuutalbum Make Up The Breakdown en de enorme opwinding waarmee ze gespeeld worden.

9 mei Ekko, Utrecht, 10 mei Nighttown Basement, Rotterdam.