Maastricht blijft bij weigering steun MVV

De gemeente Maastricht blijft weigeren de betalende voetbalclub MVV, die failliet dreigt te gaan, financiële steun te verlenen. Dat zegt een woordvoerder van wethouder P. Keijmis (Sport), die gisteravond `crisisberaad' voerde met vertegenwoordigers van MVV en mogelijke sponsors. Keijmis heeft geprobeerd zakenlieden ,,te stimuleren'' alsnog naar een reddingsplan voor de eerste-divisieclub te zoeken.

De tijd dringt, want vóór 6 juni moet MVV de geldelijke zaken op orde hebben, wil het van de KNVB een licentie krijgen. MVV moet een schuldenlast van 1,5 miljoen euro wegwerken.

Bij het beraad van gisteren hoorde MVV dat de gemeente ook niet bereid is het bestemmingsplan van het gebied rondom stadion De Geusselt te wijzigen. ,,Dat is niet aan de orde'', aldus de woordvoerder van Keijmis. Een aanpassing van het bestemmingsplan zou leiden tot een recreatief complex, waarbij MVV een rol kan spelen.

Volgens de woordvoerder hebben B en W zich op 18 december 2001 ,,garant gesteld'' voor een lening van drie miljoen gulden aan MVV. Bovendien gaf het college de club die dag een subsidie van twee miljoen gulden. In een brief van 8 april jongstleden schrijven B en W dat het gemeentebestuur ,,overduidelijk heeft aangegeven al het mogelijke te hebben gedaan om de toekomst van MVV veilig te stellen. MVV is nu aan zet om de club gezond te maken.''

In maart en april ontvingen de veertig werknemers van MVV (voetballers, trainers en medewerkers) geen loon. De spelersvakbond VVCS schoot een deel van de spelerssalarissen voor. Volgens de VVCS zou MVV op 28 april met een definitieve oplossing komen: de clubleiding zou of de spelerssalarissen betalen of haar eigen faillissement aanvragen. Ze deed geen van beide, maar vroeg uitstel. Uiterlijk 15 mei wordt duidelijk of MVV een profclub blijft.