Kort geding oud-aannemer Boijmans

Bouwbedrijf Hulshof uit Vorden, dat twee maanden geleden als hoofdaannemer van de verbouwing van het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen werd weggestuurd, wil financiële genoegdoening. Hulshof spant deze week een arbitragezaak aan bij de raad van arbitrage voor de bouw in Utrecht. Het bedrijf eist 2,5 miljoen euro van de gemeente Rotterdam. Dat hebben directeur A. Nomen van Hulshof en zijn advocaat G. Lantink vandaag bekendgemaakt. Rond de verbouwing van Boijmans, dat zaterdag door burgemeester Opstelten wordt geopend, waren talloze problemen. Het project liep meer dan twee jaar vertraging op. De gemeente zegde de hoofdaannemer Hulshof de wacht aan en nam de regie over. Het bouwbedrijf wil echter betaald worden voor het meerwerk. ,,Allerlei kosten waren door de gemeente niet in het bestek opgenomen. Zo waren ze bijvoorbeeld de monumentale voorgevel vergeten'', zegt directeur Nomen.