ING verkoopt belang in ABN Amro

Bankverzekeraar ING verkoopt een derde van zijn aandelen in branchegenoot ABN Amro. Het financiële concern verkoopt tachtig miljoen aandelen omdat het minder gevoelig wil worden voor koersschommelingen op de beurs. Het aandelenpakket is volgens de slotkoers van ABN Amro op woensdag ongeveer 1,2 miljard euro waard.

ING gaat de opbrengst gebruiken om de schulden van zijn verzekeringstak terug te dringen. Het is niet bekend hoe groot de boekwinst is die ING maakt op de verkoop. Na de verkoop houdt ING nog ruim 10 procent in ABN Amro.

ING is een van de grootste beleggers van Nederland en heeft in veel beursgenoteerde bedrijven een belang, vaak van meer dan 5 procent. In juni verkocht ING zijn volledige belang in branchegenoot Fortis. De ruim 35 miljoen aandelen brachten 808 miljoen euro op. ABN Amro verloor in de ochtend 5 procent.