`Flintstone' krijgt geen vergoeding

De piloot Wim de Nijs, alias `Captain Flintstone', heeft geen recht op een schadevergoeding van de staat. Dat heeft de Raad van State gisteren besloten. De Nijs had 10 miljoen euro schadegeld geëist. Volgens de omstreden vliegenier hebben de Luchtverkeersleiding, de Rijksluchtvaartdienst en de toenmalige ministers Jorritsma en Netelenbos van Verkeer de afgelopen zeven jaar alles in het werk gesteld om zijn reputatie als professioneel piloot en vlieginstructeur de grond in te boren. De Nijs verloor drie jaar geleden zijn vliegbrevet na een reeks incidenten op de vliegvelden Eelde en Beek. Zo scheerde hij ,,yabadabadoo''-schreeuwend langs de verkeerstoren van Beek. De rechtbank in Utrecht besloot eerder dat de ministers De Nijs ten onrechte geen tweede kans hebben gegeven. De Raad van State is het hier niet mee eens.