FC Twente matigt financieel beroep op de gemeente

Voetbalclub FC Twente heeft een aangepast reddingsplan gemaakt dat, in tegenstelling tot de eerdere versie, waarschijnlijk wel op steun van het Enschedese gemeentebestuur kan rekenen. De club wilde van de gemeente een lening of garantstelling van 8 tot 10 miljoen euro maar dit bedrag is volgens VVD-raadslid J. Hatenboer nu verlaagd tot 4,5 miljoen euro. FC Twente wil bovendien niet langer het Arke-stadion kopen. Dit blijft in handen van een groep van negen bedrijven. FC Twente bevestigt alleen dat er een nieuw, aangepast plan is. Over de inhoud daarvan wil de club niets zeggen. Maandag bespreekt de gemeenteraad het reddingsplan. De Vriendenkring van FC Twente gaat bij de komende thuiswedstrijden geld inzamelen en verwacht daarbij 100.000 euro voor de noodlijdende club op te kunnen halen. FC Twente kampt met een schuld van 12 miljoen euro.