AC tegen Inter voorspelbaar met gelijkspel

Schaakvoetbal op typisch Italiaanse wijze, zo valt de wedstrijd in de halve finale van de Champions League die AC Milan en Internazionale gisteren speelden, te karakteriseren. De twee stadgenoten en bespelers van Giuseppe Meazza-stadion speelden 0-0.

AC Milan stond gisteren als thuisploeg op het wedstrijdformulier en kreeg ook de betere kansen maar stuitte op het afwachtende Inter Milaan dat vrijwel de hele wedstrijd acht man achter de bal hield. Inter, de ploeg van trainer Héctor Cúper, begon voor de 78.000 toeschouwers wel met een kort overwicht. Aanvaller Alvaro Recoba kwam in de eerste tien minuten twee keer vrij voor Milan-keeper Dida. Zijn schot en kopbal troffen geen doel. Aan de andere kant schoot Andrej Shevchenko in die periode een keer hard in vanuit de hoek van het strafschopgebied. Een schot dat Toldo stompend onschadelijk maakte.

De Uruguayaan Recoba vormde, bij afwezigheid van de geblesseerde Christian Vieri, met de Argentijn Crespo de aanval van Inter. AC Milan miste de geschorste Ambrosini en de geblesseerde Pirlo.

Na het voortvarende begin zakte de wedstrijd in. Afwachtend en berekenend werd er door beide ploegen gespeeld. Milan-speler Rui Costa ontrok zich aan dit geheel en toonde zo nu en dan zijn voetbalkwaliteiten. De Portugees opende de tweede helft met een strak schot net over het doel van Toldo.

Milan voerde daarna de druk op Inter op. Een voorzet van Kaladze kon door Shevchenko net niet worden ingetikt en spits Inzaghi zag een volley, op aangeven van Rui Costa, door Toldo gestopt.

Shevchenko had zijn eerdere missers na een klein uur goed kunnen maken, toen hij opnieuw door Rui Costa weg werd gestuurd. De Oekraïnse international kon vanaf rechts alleen op Toldo afgaan. Shevchneko besliste anders en schoof tot ongenoegen van Milancoach Ancelotti de verantwoordelijkheid af naar de meegelopen, buitenspel staande Inzaghi.

AC Milan bleef drukken maar de verschillende doelpogingen misten de nodige precisie. Ancelotti bracht zijn troeven Serginho, Redondo en Rivaldo in. De Braziliaan kwam voor Shevchenko die zijn krediet verspeeld lijkt te hebben bij AC Milan. De drie ingebrachte spelers konden aan de stand niets veranderen.

Met de 0-0 eindstand hadden beide trainers vrede. Ancelotti zag nog genoeg mogelijkheden voor Milan: ,,We moeten alleen meer geconcentreerd zijn in de afwerking. Het thuisvoordeel van Inter is slechts marginaal.'' Cúper was meer dan tevreden over het spel van zijn ploeg voor rust: ,,We hadden alleen moeten scoren. Na de pauze was Milan superieur, maar ik ben optimistisch over de return.'' Volgende week dinsdag voetballen beider Milanese clubs opnieuw tegen elkaar. Dan heeft Inter de steun van het grootste deel van de toeschouwers.