Marketeer wordt farmaciedirecteur

Hij wilde eigenlijk leraar Engels worden, maar na zijn studie Engelse Taal en Letterkunde kwam Han Steutel (43) vrijwel direct in de farmaceutische industrie terecht en daar is hij sindsdien niet meer weggegaan.

,,Ik ben begonnen als artsenbezoeker'', zegt Steutel, die is benoemd tot algemeen directeur van het Nederlandse filiaal van farmaciegigant Bristol-Myers Squibb (BMS), die hier een verkooporganisatie en een onderzoekslaboratorium heeft waar bij elkaar 130 mensen werken.

,,Het leuke van de farmacie is dat je op het snijvlak van wetenschap en commercie zit'', zegt Steutel, die tot voor kort bij BMS verantwoordelijk was voor de marketing en verkoop van de cholesterolremmer Pravastatin in Europa. ,,Dat product kwam tien jaar geleden op de markt en heeft nu in Europa een omzet van 1 miljard dollar.''

personalia@nrc.nl