Brazilianen bezorgen Real moeizame zege

Moeizaam behaalde Real Madrid gisteravond een 2-1 overwinning op Juventus in de eerste halve finale van de Champions League. Tegenvaller voor de Madrilenen was het uitvallen van de geblesseerde Ronaldo.

Het beslissende doelpunt in de 73ste minuut van de andere Brazilaan bij Real, Roberto Carlos, viel op het moment dat Real Madrid de afwezigheid van Ronaldo en de onlangs aan zijn blinde darm geholpen Raúl niet meer kon camoufleren. De met vele prijzen onderscheiden heerser van het clubvoetbal had grote moeite met de sluipschutters uit Turijn.

De gehele eerste helft had Real voor eigen publiek gedomineerd. Ronaldo bracht zijn ploeg in de 23ste minuut verdiend op voorsprong. Zidane schitterde en ook Figo was vaak niet te stuiten. Vijf gele kaarten kreeg `Juve', bij wie Edgar Davids en Paolo Montero wegens een schorsing ontbraken.

De koploper van de Serie A, in de kwartfinale al te sterk voor Barcelona, gokte op de sterke defensie en dat enkele kansje dat kwam in de 45ste minuut. Trezeguet onderstreepte van dichtbij zijn faam als doelpuntenmaker: 1-1. Een veel grotere tegenvaller voor Real Madrid was de kuitblessure van Ronaldo. De Braziliaan moest zich in de vijftigste minuut laten vervangen door Portillo. Vanochtend werd bekend dat Ronaldo zaterdag het competitieduel tegen Recreativo moet missen en dat de kans ook groot is dat hij volgende week woensdag ontbreekt in de return tegen Juventus.

Zonder Raúl konden alle wel aanwezige sterren van Real Madrid het wegvallen van Ronaldo niet goed maken. De Braziliaan zou buiten het veld nog wel eens botsen met de andere vedetten van Real. Hij keerde wel eens te laat terug uit Brazilië en raakte begin dit jaar op knullige wijze geblesseerd tijdens een partijtje golf.

Tijdens belangrijke wedstrijden staat de vorig jaar voor de derde keer tot beste voetballer van de wereld gekroonde spits echter bijna altijd op. Twee doelpunten maakte hij in de WK-finale tegen Duitsland, een keer scoorde hij, vorig najaar in Tokio, tijdens de door Real gewonnen finale van de wereldbeker tegen Olimpia Asuncion (2-0). Ronaldo loodste zijn ploeg met het enige doelpunt in de uitwedstrijd bij Lokomotiv Moskou (0-1) bovendien naar de kwartfinale van de Champions League waarin hij uiteindelijk drie keer scoorde tegen Manchester United.

Na het wegvallen van Ronaldo kwam Juventus steeds beter in de wedstrijd. De Spanjaarden wankelden maar werden uiteindelijk gered door Roberto Carlos. Op het moment van het afstandsschot van de linksback stonden twee Madrilenen buitenspel. De vlag van de grensrechter ging omhoog maar na overleg met arbiter Hauge werd de treffer toch goedgekeurd.