Bakker gaat in durfkapitaal

Arent Fock (42) vertrekt uit de raad van bestuur van het Duitse bakkerijconcern Kamps, in Nederland onder meer eigenaar van Bakker Bart en Quality Bakers. ,,Ik ben de afgelopen tien jaar bezig geweest met het uitbouwen van Kamps van 100 miljoen naar 1,8 miljard euro omzet. Nu dat is gelukt, wil ik weer eens wat anders gaan doen.''

Fock is van plan met zijn eigen investeringsmaatschappij, Lichthaven, op overnamepad te gaan. ,,Tot nu toe heb ik me met Lichthaven beperkt tot het nemen van kleine belangen in allerlei verschillende bedrijven, maar ik wil me nu graag ergens inkopen en zelf de leiding op me nemen. Naast de factor kapitaal wil ik ook de factor arbeid meebrengen.''

Fock ziet de neergaande economie niet als belemmering. ,,Ik denk graag anticyclisch, dus het is nu juist een goede tijd om bedrijven over te nemen'', zegt Fock. ,,Al moet je natuurlijk wel de juiste keuzes maken.''

personalia@nrc.nl