ADO mag met vierhonderd fans naar Deventer

Voetbalclub ADO Den Haag mag zondag maximaal vierhonderd supporters meenemen naar Deventer waar de eerste-divisieclub tegen Go Ahead Eagles speelt. Ze moeten bovendien met de trein komen. Fans die met ander vervoer komen worden aan de stadsgrens tegengehouden. Dit heeft het gemeentebestuur van Deventer vandaag besloten nadat het eerder had overwogen de wedstrijd te verbieden. De gemeente vreest een invasie van Haagse supporters omdat de bezoekende club zondag kampioen kan worden. Deventer heeft de maatregelen genomen in overleg met de politie en de nationale voetbalbond. De kaartverkoop voor de wedstrijd is inmiddels stopgezet waardoor de thuisclub alleen door de houders van seizoenskaarten en degenen die al een kaartje hadden gekocht kan worden aangemoedigd.