Werknemers MVV moeten auto afstaan

De spelers, trainers en het management van de noodlijdende voetbalclub MVV moeten hun lease-auto's inleveren. BMW Nederland heeft met het oog op de precaire financiële situatie van de club uit de eerste divisie bedongen dat zaterdag alle auto's worden ingeleverd. Zaterdag staat voor MVV de uitwedstrijd tegen Veendam op het programma. Alle betrokkenen met een lease-auto zijn door manager Franssen van MVV op de hoogte gesteld. De spelers hebben hun vakbond ingeschakeld. Volgens een woordvoerder van de VVCS kan de bond weinig anders doen dan MVV om compensatie vragen aangezien de auto's geen eigendom van de club zijn.

De beslissing om de auto's terug te halen komt een paar dagen nadat het bestuur betaald voetbal van de voetbalbond KNVB besloot MVV voorlopig geen licentie te geven. De Maastrichtse club kampt al maanden met ernstige liquiditeitsproblemen. In totaal veertig werknemers (spelers, trainers en medewerkers) hebben in maart en april geen salaris ontvangen. De spelersvakbond VVCS schiet een deel van achterstallige spelerssalarissen voor, nadat de spelers dreigden het faillissement van MVV aan te vragen. De leiding van de club vroeg de spelers daarmee te wachten tot 15 mei.

De club heeft 1,5 miljoen euro nodig om een faillissement af te wenden. Om de licentie voor komend voetbalseizoen veilig te stellen heeft MVV een plan opgesteld. De door MVV nieuw opgerichte Stichting Rood-Wit Hart hoopt door een uit te geven obligatielening een bedrag van tweehonderduizend euro bij elkaar te krijgen. De KNVB heeft 6 juni als datum gesteld waarop aan de voorwaarden voor een nieuwe licentie moet zijn voldaan.