Problemen rond Lord of the Rings

Rond de wereldpremière van het derde deel van het filmepos Lord of the Rings, gepland in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington, zijn problemen gerezen. Het stadsbestuur vindt de kosten te hoog en kon er in een vergadering geen besluit over nemen. Het derde deel uit de trilogie zou in december in Wellington voor het eerst worden vertoond. In Wellington is een groot deel van de opnamen gemaakt. De betrokken bioscoop, The Embassy, moet daarvoor echter grondig op de schop. De gemeenteraad besloot er eerder bijna 7 miljoen euro voor uit te trekken, maar trok dat besluit vorige week in. De raad zou er nog maar 2 miljoen euro voor over hebben. Daarop dreigden de producers de première naar Los Angeles te verplaatsen. Het gemeentebestuur praat er morgen verder over.