Onterechte minachting

Heeft de LPF gebracht wat kiezers ervan verwachtten? Hoewel de start uiterst moeizaam was na de moord op de lijsttrekker en de slopende interne ruzies in de oude fractie, is er wel wat bereikt. Zo vond voor het eerst in de geschiedenis in de Kamer een open debat over de regeringsverklaring plaats en koos de Tweede Kamer voor het eerst haar eigen voorzitter. De LPF kwam het afgelopen jaar met aanvalsplannen tegen bureaucratie en geweld, een wetsvoorstel voor minimumstraffen en een pakket maatregelen om de werkwijze van de Tweede Kamer te veranderen. De politie wordt op prestaties afgerekend en het vreemdelingenbeleid – hét speerpunt van Fortuyn – is aanzienlijk aangescherpt door de nieuwe minister van Immigratie en Integratie. De minachting die de laatste tijd richting de LPF door deze en gene is geventileerd, is daarom onterecht.